Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Mâine, 6 iunie 2010, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, se va deplasa în Insula Mare a Brăilei, dimpreună cu un sobor de preoţi de la Centrul Eparhial, protoiereul locului,  preoţi din împrejurimi, unde va binecuvânta şi sfinţi strădaniile credincioşilor, în frunte cu preotul paroh Costin Tureac, de restaurare a bisericilor din localităţile Băndoiu şi Măraşu.

Ambele comunităţi, destul de încercate de-a lungul timpului de apele Dunării, sunt localizate în partea de S-V a insulei, fiind la distanţă de doar 3 km. una de alta, cu credincioşi cu frică de Dumnezeu şi iubitori de cele sfinte, care într-un timp record au reuşit să redea frumuseţea cea dintâi  acestor doua lăcaşuri de cult.

Activitatea se constituie şi într-o acţiune cu caracter misionar-filantropic, credincioşii prezenţi la cele două evenimente primind  cu această ocazie, pe lângă darul sfinţirii lăcaşurilor de cult şi cărţi de zidire duhovnicească şi iconiţe, iar copiii  500 de pachete cu alimente şi dulciuri. Prin aceasta se va împlini şi într-o zonă defavorizată din punct de vedere economic şi social, îndemnul Sfântului Sinod  şi al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române privitor la  sărbătorirea în  data de 6 iunie  a “Duminicii Părinţilor şi a Copiilor”.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook