Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de joi, 9 aprilie 2009, începând cu ora 18.00, a avut loc ultima conferinţă din Postul Mare organizată de Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Galaţi (ASCOR Galaţi), avându-l ca invitat pe Pr. Prof. Dr. Daniel Benga, prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

Conferinţa s-a desfăşurat în sala Diaconia din cadrul Episcopiei Dunării de Jos, unde părintele profesor Daniel Benga a vorbit tinerilor studenţi, liceeni, seminarişti şi masteranzi despre “Lumina Sfintei Treimi sau frumuseţea lui Dumnezeu”.

Seria conferinţelor din Postul Mare, care a avut ca generic “În lumina Învierii Domnului”, are ca scop conştientizarea importanţei perioadei pascale şi pregătirea mai profundă pentru primirea luminii Învierii, a tuturor tinerilor creştini din mediul universitar şi liceal.

Seria acestor conferinţe a fost deschisă la începutul lunii martie de PS Casian, Episcopul Dunării de Jos, prin meditaţia “Tinerii, în lumina Învierii Mântuitorului Hristos”, apoi continuate de ceilalţi invitaţi pe aceeaşi tematică: “Împreună cu Sf. Isac Sirul, pe calea postului şi a rugăciunii”, “Buna Vestire întru mântuire”, “Prin pocăinţă spre înviere”.

Pelerinajul de Florii, ediţia a X-a

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook