Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, o delegaţia a Patriarhiei Române, va aduce în această seară (3 aprilie 2010), cu un avion special, Lumina Sfântă venită în chip minunat pe Sfântul Mormânt de la Ierusalim.

Delegatul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pc arhim. Daniil Oltean, va fi prezent la Aeroportul Otopeni şi va preluat acest dar preţios şi pentru creştinii din judeţele Galaţi şi Brăila, pe care Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian îl va oferi în această seară, în Catedrala din Galaţi, de la orele 22.30, slujitorilor din întreaga eparhie pentru a fi dus la fiecare biserică şi oferită tuturor credincioşilor prezenţi la slujba Învierii Domnului.

In timpul slujbei de Înviere, Înaltpreasfinţia Sa va oferi Lumina Sfântă clerului si credincioşilor prezenţi la Catedrală, în vadrul slujbei ce va începe la orele 23.45.

Lumina Sfânta este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an, de Sfintele Paşti, la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30-14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige.

Evenimentul face parte din seria manifestărilor din anul 2010, proclamat de către Sfântul Sinod ca "Anul omagial al Crezului ortodox şi al Autocefaliei româneşti".

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook