Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 9 aprilie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu” din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, s-a desfăşurat Cercul pedagogic al profesorilor de religie din judeţul Galaţi. Programul a debutat cu participarea tuturor cadrelor didactice la Sfânta Liturghie săvârşită în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi.

După Sfânta Liturghie, a avut loc întâlnirea propriu-zisă, care a fost prezidată de pc. pr. consilier Lucian Petroaia, din cadrul Sectorului învăţământ şi activităţi cu tineretul al Centrului Eparhial, precum şi de pc. diac. prof. Daniel Bejan, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean din Galaţi.
Unul dintre scopurile principale ale acestui cerc pedagogic a fost pregătirea pelerinajului din ziua Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim la Dunărea de Jos, la care vor participa elevi ai Seminarului Teologic „Sfântului Apostol Andrei” din Galaţi, elevi ai şcolilor generale şi liceelor din judeţele Galaţi şi Brăila, precum şi slujitori şi credincioşi, din municipiul Galaţi.

De asemenea, discuţiile au vizat şi pregătirea şi detalierea programului manifestărilor ocazionate de desfăşurarea, la Galaţi, în perioada 17-21 aprilie a.c., a fazei naţionale a Olimpiadei de religie. La acest important eveniment cultural-spiritual sunt aşteptaţi să participe elevi ai claselor a VII-a – a XII-a din toată ţara, clasaţi pe locul I la faza judeţeană.

„Ne bucurăm de faptul că interesul pentru cultură şi spiritualitate la Dunărea de Jos este într-o continuă creştere. Acest lucru arată că grija principală a credincioşilor, precum şi a cadrelor didactice se îndreaptă spre educarea şi formarea tinerei generaţii, în spiritul cultural-religios românesc autentic”, a declarat părintele inspector Daniel Bejan.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook