Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 3 aprilie 2012, în sala de conferinţe a Protoieriei Galaţi, în conformitate cu prevederile statutare şi legale, a avut loc Adunarea Generală a Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România, filiala Galaţi, la care au fost prezenţi pc. pr. Ionel Rotaru, cosilier pentru probleme social-filantropice în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, preoţi din slujirea socială, precum şi coordonatorii de programe ai Comitetelor parohiale din Protoieria Galaţi.

Întâlnirea a debutat cu o privire duhovnicească asupra temei sinodale a anului 2012, consacrat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „Tainei Sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor”, prin susţinerea unui referat intitulat „Sfântul Maslu – grijă pentru cel aflat în suferinţă“. În cadrul dezbaterilor au fost analizate atât aspectele teologice ale Tainei Sfântului Maslu, cât şi implicaţiile practice, concrete în viaţa celor aflaţi în suferinţă.

Potrivit prevederilor statutare, întâlnirea a continuat cu alegerea unor noi membri în structurile de conducere ale filialei, respectiv Consiliul Director, după care a fost expus raportul privind exerciţiul financiar şi raportul privind activitatea desfăşurată în anul 2011. Totodată, au fost stabilite cele mai importante modalităţi de eficientizare a acţiunilor prevăzute pentru anul 2012, prin implicarea în activităţi comune a doamnelor preotese, a profesoarelor de religie şi a membrilor comitetelor parohiale, pentru a sprijini, la nivel de parohie, toate actiunile pe care S.N.F.O.R. – Galaţi le va desfăşura în acest an.

La final, toţi cei prezenţi au primit mici daruri constând în iconiţe, cărţi de rugăciuni pentru bolnavi şi broşura „Taina Sfântului Maslu“, editate de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook