Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Seria întâlnirilor duhovniceşti specifice perioadei prepascale a continuat în data de 5 aprilie a.c., când ASCOR Galaţi a organizat Conferinţa duhovnicească premergătoare Intrării Domnului în Ierusalim, sub genericul „Tinerii - pelerini spre înviere“, invitatul serii fiind Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop dr. Casian Crăciun al Dunării de Jos.

Aceasta a avut  loc în „Aula Magna“ a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi şi a reunit aproape 250 de tineri elevi şi studenţi gălăţeni.

În deschidere, Corul de muzică psaltică „Ortodoxia“ condus de c. diac. Adrian Marin a susţinut un concert de cântări tradiţionale specifice perioadei Postului Mare, pe care Înaltpreasfinţia Sa l-a prezentat ca „o formă muzicală de rugăciune. O rugăciune nu cântată, ci înălţată, mai mult, este o rugăciune care ne îndreaptă.

În adresarea către tineri, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a stăruit asupra înţelesului profund al pelerinului şi pelerinajului, arătând că „cel mai înţelept sens al noţiunii de pelerinaj este acela de deplasare de la loc la  persoană.  Prin pelerinaj căutăm pe Cineva, nu ceva, în sensul că degeaba eu, păcătos fiind, caut un loc sfânt. Doar locul, prin el însuşi,  nu mă sfinţeşte; mă impresionează, îmi creează sentimente  poate puternice, dar atât. Locul nu intră în dialog cu mine. Dumnezeu nu se confundă cu un loc. Dumnezeu caută El Însuşi persoane şi noi Îl căutăm ca Persoană pe Dumnezeu, pe Cineva - nu ceva. Şi atunci înţelegem de ce pelerinajul,  în Biserica lui Dumnezeu,  începe cu dorul şi căutarea Celui pus în mormânt“.

La final, tinerii au adresat multe întrebări punctuale, actuale şi interesante, din care a reieşit dorinţa pe care aceştia o au pentru a fi continuu autentici pelerini către Hristos şi pentru a trăi în duhul curat al dreptei-credinţe.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook