Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul zilelor consacrate adresărilor spirituale către tineri din săptămâna „Şcolii altfel“, elevii Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi au fost invitaţi la colocviul „Slujirea lui Dumnezeu şi a semenilor – jertfa şi bucuriile preoţiei“,  susţinut de pc pr. iconom stavrofor Gheorghe Buruiană, de la parohia „Sf. Mc Dimitrie“ din Galaţi.

Lucrările au fost deschise de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, în prezenţa cadrelor didactice şi a elevilor seminarişti, care a evocat personalitatea de excepţie şi a omagiat pe părintele Gheorghe Buruiană la împlinirea vârstei de 90 de ani.

Prin frumuseţea şi limpezimea frazei, colocviul a devenit o mărturie a unei vieţi slujitoare, o confesiune teologică convingătoare.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian i-a conferit pc sale Distincţia „Vrednicia Andreiană“, pentru deosebita contribuţie la păstrarea, apărarea şi promovarea dreptei credinţe, prin slujirea liturgică, pastoral-misionară şi culturală în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Manifestarea s-a constituit într-o întâlnire duhovnicească cu tinerii elevi seminarişti care au avut posibilitatea să vadă perspectiva - luciditatea, mărturia vie şi verticalitatea spirituală a slujitorului autentic.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook