Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În a treia duminică după Sfintele Paşti, a Sfintelor Femei Mironosiţe, parohia „Sfântul Mucenic Antim“ din municipiul Galaţi şi-a serbat cel de-al doilea hram.

Programul a început în seara precedentă prin săvârşirea Vecerniei şi Litiei în sfântul locaş.

În ziua hramului,  Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi  din care au făcut parte şi preoţi slujitori din administraţia eparhială, în prezenţa unui număr impresionant de credincioşi.

La finalul slujbei, au fost împărţite credincioşilor 400 de pachete cu alimente tradiţionale. La hram au participat cu bucurie şi elevii Şcolii Generale „Grigore Moisil” coordonaţi de profesorii de Religie: părintele Vasile Cruceanu şi profesoara Tudose Rodica.

De asemenea au fost prezenţi la sărbătoare şi copii din programul catehetic naţional „Hristos împărtăşit copiilor“ şi „Alege şcoala“.

Prin implicarea membrilor organismelor parohiale, 25 de familii marginalizate social au fost sprijinite cu alimente de primă necesitate şi alimente tradiţionale, primind totodată cărţi de rugăciuni, iconiţe şi revista eparhială „Călăuza ortodoxă“.

Parohia gălăţeană este înfrăţită de aproape 4 ani cu parohia Băndoiu, din Insula Mare a Brăilei, la evenimentul liturgic şi misionar din această zi, participând un număr de 25 de credincioşi însoţiţi de preotul lor, Costin Tureac, slujitor la parohia sus-menţionată.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook