Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 2 aprilie 2013, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la capela „Sf. 40 de Mucenici“ din municipiul Brăila s-a desfăşurat o activitate social-filantropică adresată copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din mai multe centre şi asociaţii de îngrijire a persoanelor cu dizabilităţi.

Evenimentul, intitulat sugestiv „Să oferim cu dragoste!“, face parte din calendarul activităţilor incluse în Proiectul educaţional interjudeţean „Copil prietenos, om frumos“ pe care Grădiniţele nr. 2 şi nr. 7 din municipiul Brăila, în parteneriat cu alte 9 instituţii de învăţământ din Galaţi şi Brăila, l-au demarat în luna septembrie 2012.

În acest context, în cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“ cei 65 de copii ai celor două grădiniţe, însoţiţi de părinţi şi de cadrele didactice, au participat la o slujbă de mulţumire în capela „Sf. 40 de Mucenici“, capelă frecventată de persoanele hipoacuzice şi cu dizabilităţi din Brăila.

La programul liiturgic au fost prezenţi peste 45 de copii şi tineri din cadrul Asociaţiilor „Trebuie!“ şi „Speranţa“, aceştia primind pachete cu articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, jucării , alimente şi obiecte igienico-sanitare de primă necesitate.

În încheiere, copiilor prezenţi le-au fost oferite iconiţe şi cărţi de rugăciuni.

Activitatea social-filantropică a continuat prin oferirea de daruri şi persoanelor cu dizabilităţi în formă severă aflate la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Brăila.

Proiectul educaţional „Copil prietenos, om frumos“, s-a născut din dorinţa cadrelor didactice organizatoare de a-i învăţa pe copii să trăiască în armonie cu cei din jurul lor, să-şi dezvolte stări afective pozitive şi să-şi poată descoperi abilitatea de comunicare interpersonală.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook