Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 18 aprilie 2013 la mansarda Centrului Cultural „Dunărea de Jos“ din Galaţi a avut loc vernisajul expoziţiei „Icoană şi Tradiţie“.

Expoziţia a fost prezentată de doamna Liliana Negoescu, lector la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, iar icoanele expuse, pictate atât pe sticlă cât şi pe lemn, au fost realizate de Georgiana Pasnicu, conservator-restaurator şi iconar. Aceasta care a arătat că „expoziţia îmbină icoana pe lemn lucrată în stil bizantin cu tradiţia icoanei româneşti pictată pe sticlă, creându-se astfel o comparaţie între cele două stiluri şi tradiţii.

Spre deosebire de icoana pe lemn, cea pictată pe sticlă este cu totul specială, izvoadele reprezentând “cărţile” oamenilor simpli de la ţară, care vedeau cu sufletul şi reprezentau în felul lor artistic, dar canonic, sfinţii“.

Au participat oameni de cultură, iconari, dar şi elevi ai secţiei „Patrimoniu“ din cadrul Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi

Evenimentul se înscrie în activităţile cultural-misionare din Postul Mare şi este o expresie concretă a parteneriaului existent în Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Centrul Cultural „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook