Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ultima zi a săptămânii „Şcoala Altfel“, tinerii elevi seminarişti împreună cu colegii lor din clasele primare au fost binecuvântaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În cursul acestei săptămâni, sub coordonarea cadrelor didactice de la seminar, micii seminarişti au încondeiat ouă de Paşti, au confecţionat obiecte artizanale şi au creat felicitări pentru copiii săracii.

Astăzi, 22 aprilie a.c., înainte de a pleca în vacanţa de Paşti, copiii s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului, după ce în prealabil s-au primenit sufleteşte şi trupeşte.

După ce a săvârşit o slujbă de mulţumire în Capela seminarului, Chiriarhul Dunării de Jos a purtat un dialog-cateheză cu elevii prezenţi, despre tradiţiile şi obiceiurile din preajma slăvitului praznic al Învierii Domnului.

De asemenea, cei mici au avut prilejul să dovedească întregii asistenţe, prin răspunsurile oferite la întrebările adresate lor de către Înaltpreasfinţia Sa, cunoştinţele despre Pătimirile şi Învierea Domnului, acumulate în cadrul cursurilor seminariale.

La final, ierarhul a oferit tuturor seminariştilor iconiţe, cărţi de rugăciuni şi dulciuri.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook