Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Şi în acest an, Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor care au dorit să participe la Denia Prohodului Domnului.

Slujba a fost oficiată de către Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a sutelor de credincioşi.

De asemenea, jandarmi şi militari, credincioşi de toate vârstele, alături de tinerii din cadrul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, îmbrăcaţi în tradiţionalele costume populare şi purtând în mâini făclii aprinse, au cântat împreună cu soborul slujitor la Denia Prohodului.

La sfârşitul Doxologiei, a avut loc tradiţionala procesiune în jurul Catedralei Arhiepiscopale, ce simbolizează ducerea spre mormânt a Mântuitorului. Au fost patru opriri şi la fiecare oprire a fost rostită cuvenita ectenie.

După procesiune, credincioşii au trecut pe sub Sfântul Epitaf la momentul reintrării în Catedrală, pentru continuarea slujbei Deniei Prohodului.

Deniile din Săptămâna Mare rememorează Sfintele şi mântuitoarele Patimi ale Mântuitorului Iisus Hristos. Prin cântare şi rugăciune, prin citirea pericopelor Evanghelice, prin meditaţie şi post, ne curăţim de păcate pentru a trăi cu bucurie Învierea Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook