Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După ce săptămâna trecută, în municipiile Galaţi şi Brăila, s-a desfăşurat prima parte a programului social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, prin care 474 de copii au primit articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, astăzi 22 aprilie, a continuat cea de-a doua parte a programului în mediul rural.

 În cadrul acestei ultime etape a programului social-filantropic, 1575 de copii de la satele din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila, proveniţi din familii cu mulţi copii şi cu posibilităţi materiale reduse au primit daruri ce conţin produsele de igienă, necesare în creşterea şi îngrijirea copiilor, dar şi în pregătirea caselor pentru Sfintele Sărbători.

După ce părinţii protoierei au primit produsele, pe baza tabelelor întocmite anterior le-au  împărţit tuturor parohiilor implicate în proiect. Preoţii au invitat copiii şi familiile acestora la bisericile de parohie pentru a primi darurile de Sfintele Paşti sau, după caz, au mers la persoanele nedeplasabile cercetându-le la domiciliile lor.

Punctele unde ne-am oprit pentru a surprinde activităţile de oferire a darurilor au fost localităţile Ţibăneşti şi Unirea din judeţul Brăila, unde am putu vedea bucuria şi mulţumirea, atât a copiilor, cât şi a părinţilor lor pentru sprijinul acordat de către Biserică în această perioadă prepascală.  

În acest an, prin programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti“, derulat de Eparhia Dunării de Jos în apropierea Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, au fost sprijinite 2049 de persoane, valoarea totală a ajutoarelor acordate ridicându-se la suma de 150.000 lei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook