Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 28 august 2011, ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a sfinţit locul şi lucrările la noua biserică ce se va ridica în parohia gălăţeană Chiraftei II. Slujba de sfinţire a fost precedată de Sfânta Liturghie arhierească săvârşită pe locul viitoarei biserici, la care au luat parte numeroşi credincioşi din sat şi din apropiere.

Sfântul lăcaş va avea ca hram sărbătoarea „Naşterii Maicii Domnului”.

Suflarea creştinească din parohia Chiraftei II, Protoieria Tg. Bujor s-a bucurat, în Duminica a XI-a după Rusalii (28 august a.c.) de prezenţa chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian care a sfinţit şi binecuvântat locul şi lucrările la noua biserică ce va fi zidită în localitatea gălăţeană.

Ziua a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi pe locul viitorului lăcaş de cult. La sfânta slujbă au participat numeroşi credincioşi din localitate, în frunte cu oficialităţile locale. Sfânta Liturghie a fost înfrumuseţată de tinerii parohiei, care au dat răspunsurile la strană, dar şi de copiii înveşmântaţi în costume populare care au stat în jurul Înaltpreasfinţiei Sale.

După ce s-au împărtăşit cu Sfintele Taine, copiii au primit mici daruri constând în dulciuri şi iconiţe.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a adresat credincioşilor prezenţi un cuvânt de încurajare în împlinirea misiunii de zidire a sfântului lăcaş, arătând că: „În Duminica iertării datoriilor noastre, faţă de semenii noştri, ultima duminică din anul bisericesc, în parohia Chiraftei II s-a aşezat sfânta cruce pe temelia noii biserici cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”. Fie ca această temelie solidă, mai întâi prin credinţa din sufletele copiilor, tinerilor şi credincioşilor de la Chiraftei să se înalţe, ca şi Sfânta Cruce, într-un an de zile până la cupolă, ca să se înalţe astfel şi rugăciunile noastre zi de zi înaintea Domnului şi să putem, ca şi Domnul, să iertăm”.

La îndemnul Înaltpreasfinţiei Sale, credincioşii au urcat pe treptele fundaţiei deja ridicate şi au preînchipuit „biserica vie”, în timp ce copiii au înconjurat Sfânta Cruce aşezată în altar pe locul Sfintei Mese.

După împlinirea rânduielii de sfinţire pc pr. paroh Bogdan Văceanu a mulţumit chiriarhului Dunării de Jos pentru prezenţa în mijlocul credincioşilor parohiei Chiraftei II, dar mai ales pentru darul de rugăciune şi binecuvântare invocat de la Hristos, Arhiereul cel veşnic: „Ziua aceasta este pentru această parohie o sărbătoare importantă, mult aşteptată pe care o trăim din plin, pentru că jertfa şi osteneala credincioşilor pentru această nouă biserică, au fost binecuvântate de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit rugăciune de sfinţire pentru locul noii biserici, dintru înălţimea temeliei deja zidite”.

Credincioşii au fost impresionaţi de sfânta slujbă şi au mulţumit lui Dumnezeu pentru că au trăit acest important moment din viaţa parohiei lor, să vadă încheiată o primă etapă din zidirea noii biserici şi, totodată, aşezarea pietrei de temelie şi a crucii pe locul sfântului altar.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook