Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În contextul pregătirii Întâlnirii Internaţionale a Tineretului Ortodox care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 1-4 septembrie 2016, la iniţiativa, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos au fost organizate întâlniri consultative cu cei 80 de tineri care vor reprezenta Eparhia la evenimentul cu deschidere naţională şi internaţională, dedicat tinerilor creştini ortodocşi.

După ce săptămână trecută, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a primit la Centrul Eparhial pe tinerii din judeţul Galaţi, în data de 30 august a.c, la Aşezământul Social-Filantropic „Sf. Mare Mucenic Pantelimon“ de la Lacu-Sărat, judeţul Brăila, s-a desfăşurat cea de-a doua întâlnire, de această dată cu cei 40 de tineri, reprezentanţi ai judeţului Brăila.

Tinerii, selectaţi după criteriile stabilite de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sunt implicaţi în mod real în activităţi educaţionale şi social-filantropice, în parohiile din care provin.

În cadrul întrunirii, au fost prezentate obiectivele majore ale Întâlnirii Internaţionale a Tineretului Ortodox, şi s-au stabilit formele de pregătire şi modalităţile de implicare a tinerilor brăileni în programul propus de Patriarhia Română, la respectivul eveniment.

La final, tinerii au primit din partea Chiriarhului locului volumul „Tinerii în Biserică. Mărturii. Provocări. Răspunsuri“, apărută la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La întrunirea prezidată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, au participat şi slujitori ai Centrului eparhial, protoierei, preoţi slujitori cu activitate deosebită în rândul tinerilor şi profesori de religie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook