Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La parohia „Sfânta Ana“ din Galaţi a devenit deja o tradiţie ca noaptea de 6 spre 7 august să fie un aşteptat moment de priveghere şi rugăciune, prilejuit de venirea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la mănăstirea Adam din județul Galați.

Evenimentul a fost posibil, în contextul pelerinajului organizat în Postul Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în majoritatea parohiilor din protopopiatele judeţului Galaţi.

Astfel, după ce a vizitat parohiile învecinate, la o oră destul de târzie, Icoana a poposit la parohia „Sf. Ana“, fiind întâmpinată cu evlavie de sutele de credincioşi, în sunete de toacă şi de clopot.

Cu credință profundă și cu emoţie, „Sfânta de la Adam”, așa cum mai este numită, a fost condusă în biserică, fiind purtată de braţele sfinţiţilor slujitori pe deasupra unui covor de flori.

Credincioșii prezenţi la perlerinaj, atingându-se de icoană, doreau să transmită și un mesaj de bun venit Maicii Domnului în casa ocorotită de Sfinţii ei Părinţi, Ioachim şi Ana.

Ca în fiecare an, pentru a face aşteptarea mai uşoară, membri din Consiliul şi Comitetul parohial, împreună cu preoţii, cu doamnele preotese şi cu tineri din parohie, au pregătit şi oferit celor prezenţi gogoşi calde şi apă. S-a purtat un dialog permanent cu credincioşii pelerini, venind în întâmpinarea tuturor solicitărilor adresate.

Seara de rugăciune a început, firesc, cu săvârşirea, cu multă evlavie, a slujbei Paraclisului Maicii Domnului, de către tinerii din parohie. A urmat un buchet de Acatiste şi rugăciuni către Maica Domnului, în care s-au împletit, pe parcursul întregii nopţi, glasurile preoţilor, ale tinerilor şi ale simplilor credincioşi, care au dorit să-i transmită Preasfintei Fecioare bucuria din inima lor.

În tot acest timp, într-un şir ordonat, care se întindea dincolo de porţile bisericii, credincioşii, cu lumânări în mâini şi cu multă răbdare, aşteptau întâlnirea. Fiecare recapitula în minte ce-i va spune Maicii Domnului în secundele în care vor sta faţă în faţă. Bărbaţi şi femei, copii, tineri şi bătrâni au adunat snopul de rugăciuni, cereri şi mulţumiri pe care, cu emoţie sfântă, l-au depus în faţa Sfintei Icoane.

Pelerinajul de la această parohie gălățeană s-a încheiat în zorii zilei de 7 august, când Icoana a fost preluată de slujitorii de la parohia ”Sfinții Trei Ierarhi” din Galați.

În zilele următoare, până pe 14 august pelerinajul tradiţional va continua cu opriri în satele din protopopiatele Covurlui, Tecuci şi Nicoreşti, iar procesiunea se încheie în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Adam, unde mii de pelerini vin la Prohodul Maicii Domnului să mulţumească pentru binefacerile primite.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook