Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După tradiţie, în ajunul Adormirii Maicii Domnului, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost adusă din nou la Mănăstirea Adam după ce, pe parcursul Postului Adormirii Maicii Domnului s-a aflat în procesiune în peste 120 de parohii din protopopiatele judeţului Galaţi.

La ceas de seară, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de mulțimea credincioşilor, a pornit în procesiune de la intrarea în curtea mănăstirii până la biserica acestei mănăstiri închinată Maicii Domnului.

La altarul de vară al mănăstirii, icoana Maicii Domnului a fost aşezată spre închinare, iar Părintele Arhiepiscop împreună cu un impresionant sobor de preoţi şi diaconi a oficiat slujba Privegherii, urmată de săvârşirea Prohodului Maicii Domnului.

Cântarea a fost susţinută de  credincioşi, slujitori, maici, pelerini şi copii îmbrăcaţi în costume tradiţionale românești, care au dorit, din tot sufletul să o preacinstească pe Cea căreia i se mai spune şi „Sfânta de la Adam“.

În cuvântul de învățătură, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit celor prezenți despre Praznicul Adormirii Maicii Domnului, dar și despre bucuria și evlavia credincioșilor care s-au întâlnit în cele două săptămâni de post cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, aflată în pelerinaj în tot județul Galați.

”Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Maica Luminii și Mama întregii umanități, renăscute prin Hristos Domnul în Biserica Slavei Sale, prin Adormirea ei ne arată dimensiunea de trecere doar prin moarte la viața veșnică pe care a împărtășit-o Domnul Hristos și Preacuratei Sale Maici.

Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea ‹‹Adormirea Maicii Domnului›› din localitatea Adam, a făcut misiune timp de două săptămâni în multe biserici și parohii, iar zeci de mii de suflete au recunoscut în fața Blândului Chip al Fiului ei și al Mamei Lui, pe Mama adevărată, bucuria tuturor celor necăjiți, ocrotitoarea țării noastre - Grădina Maicii Domnului. Mulțimea ca niciodată a pruncilor pe brațele mamelor, a copiilor, adolescenților și tinerilor care au umplut toată ograda mănăstirii, au dorit să mulțumească Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, la ceas de seară, prin cântări și prin rugăciuni“, a spus ierarhul.

La final, conform tradiţiei, toţi cei prezenţi au trecut pe sub Sfântul Epitaf şi pe sub sfânta icoană făcătoare de minuni, cântând imne Maicii Domnului şi având în mâini lumânări aprinse, iar ierarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat cu agheasmă.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook