Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 18 august, conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, s-a prăznuit, Duminica migranţilor. În toate parohiile din cadrul protopopiatului Nicoreşti au fost invitaţi românii întorşi acasă pe perioada concediului să participe la Sfânta Liturghie împreună cu familiile lor. În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite ectenii speciale pentru românii care muncesc dincolo de graniţele ţării, iar la final a fost săvârşită o slujba de mulţumire cu polihroniu. Slujitorii Sfintelor Altare au citit mesajului Părintelui Patriarh Daniel adresat cu această ocazie, intitulat: „Satul românesc, păstrător al valorilor noastre spirituale, ne cheamă să-l ajutăm!

După săvârşirea slujbei şi a cuvântului de folos au avut loc întruniri cu persoanele invitate, discuţiile fiind purtate în jurul păstrării şi mărturisirii credinţei ortodoxe printre confesiunile întâlnite în ţările unde muncesc. Cei care nu au reuşit să ajungă la Biserică au fost vizitaţi de către preoţi la casele unde aceştia au poposit, fie la părinţii sau bunicii lor.

În cadrul acestei activităţi au fost oferite daruri simbolice constând în cărţi de rugăciune, iconiţe, revista eparhială, la 723 persoane reprezentând 176 familii. Valoarea darurilor oferite a fost  de 6.015 lei.

Pr. Mihai Roşu

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook