Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 2 august, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul al Dunării de Jos, 60 de copii din parohiile brăilene „Nașterea Domnului“, „Sf. Arhangheli“, „Sf. Apostoli“, „Sf. Ioan Botezătorul“, „Sf. Ilie“, „Sf. Împăraţi“, „Sf. Trei Ierarhi“, „Sf. Parascheva“, „Sf. Spiridon“ - Vechi şi „Sf. Dumitru“ - Brăiliţa au participat la Aşezământul social-filantropic „Sf. M. Mc. Pantelimon“ - Lacu Sărat, judeţul Brăila, la o serie de activităţi educative și recreative organizate special în această vară pentru copii şi tineri.

Copiii veniți împreună cu cadre didactice voluntare şi preoţii de la cele zece parohii, au avut bucuria de a se întâlni cu Înaltpreasfințitul Părinte Casian, care le-a fost gazdă, ghid și îndrumător pentru câteva ore în spațiul natural și primitor al așezământului de la malul cunoscutului lac din apropierea municipiului Brăila.

În deschiderea programului, împreună cu ierarhul locului, toți copiii participanți s-au rugat în Capela „Sf. Pantelimon“ din cadrul acestei instituţii socio-medicale.

În continuare, plini de energie, entuziasm și bucurie, copiii au fost implicați într-o serie de activități sportive, jocuri recreative și diverse concursuri tematice, permanent fiind vegheați și îndrumați cu dragoste părintească de chiriarhul Dunării de Jos.

După masa oferită în foişorul din cadrul Așezământului, copiii au continuat să se joace şi să se bucure de clipele frumoase petrecute împreună în această zi de vară la Aşezământul eparhial.

Aceste activități se înscriu în programul eparhial de vară „Vacanța din pridvorul Bisericii“, dedicat tinerilor și copiilor din judeţele Galaţi şi Brăila.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook