Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri, 9 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în localitatea Crăiești, judeţul Galaţi, au fost desfăşurate o serie de activități pentru copii, specifice perioadei de vară.

Scopul acestor activităţi a fost acela de a socializa și de a realiza legături de prietenie între cei 85 de copii din localitățile gălăţene Crăiești și Corni, dar și familiarizarea cu anumite obiceiuri care țin de familia autentică și tradiția românească. 

Ziua a început firesc în biserica cu hramul ,,Sfinții Voievozi“ din localitatea Crăiești, cu rugăciunea de dimineață, unde toți cei prezenți, copii, cadre didactice, preoți și voluntari s-au unit în rugăciune pentru a avea o zi binecuvântată şi plină de lucruri minunate.

În continuare, în curtea bisericii au urmat activități de cunoaștere și relaționare, ateliere de dezvoltare a abilităților practice şi activități sportive, sub îndrumarea voluntarilor de la Organizația Națională ,,Cercetașii României“, Centrul Local ,,Oltea Doamna“ din Tecuci.

De asemenea, copiii au învățat de la femeile harnice din comitetul parohial cum se frământă și se coc prescurile, pâinea și colacii.

La ora prânzului, în casa praznicală a parohiei, toţi cei prezenţi au servit masa, încărcată cu produse tradiționale românești, pregătite special de femeile din parohie.

Biserica parohială a devenit şi în această zi locul ideal unde copiii, tinerii şi vârsnicii au petrecut împreună clipe de neuitat.

Activităţile recreative au continuat după-amiază pe terenul de fotbal din localitate.

Evenimentul s-a încheiat cu oferirea de diplome tuturor copiilor prezenți și cu slujba Paraclisului Maicii Domnului.

Aceste frumoase şi necesare activităţi se înscriu în programul eparhial desfășurat în Arhiepiscopia Dunării de Jos în vacanța de vară a elevilor.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook