Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în perioada 16-18 august 2023, Parohia Bereşti-Târg, judeţul Galaţi, a organizat cea de-a patra ediţie a taberei de vară, intitulată „Săptămâna bucuriei“.

Tabăra s-a adresat copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, din această parohie şi din parohiile învecinate, precum şi copiilor din diaspoara veniţi acasă împreună cu părinţii lor în perioada concediului de vară.

Pe parcursul celor trei zile, în colaborare cu  tineri voluntari şi cu sprijinul Primăriei Oraşului Bereşti şi al Liceului Tehnologic „Paul Bujor“ din Bereşti, s-au desfăşurat activităţi religioase, educative, sportive, distractive şi recreative, după un proiect bine alcătuit şi validat în celelalte ediţii desfăşurate cu succes.

Tabăra a debutat, miercuri, 16 august, cu participarea a 100 de copii la Sfânta Liturghie în biserica „Sf. Cuv. Parascheva“ a parohiei Bereşti-Târg şi deschiderea oficială a activităţilor.

Tinerii au făcut cunoştinţă cu animatorii, apoi s-au împărţit pe patru grupe de vârstă, fiecare grupă primind numele unui sfânt: Sf. Dimitrie cel Nou, Sf. Antim Ivireanul, Sf. Parascheva şi Sf. Andrei.

În fiecare grupă au fost desfăşurate jocuri de cunoaştere, de încredere şi de cartografiere a grupului. În fiecare zi, la ora 12.45, toţi copiii au luat pauză pentru masă şi odihnă, după care, de la ora 16.00, cu toţii s-au strâns în curtea bisericii şi la liceul din localitate, unde au fost desfăşurate atelierele tematice de creaţie, comunicare, muzică şi tir cu arcul.

La aceste ateliere, copiii participanţi şi-au descoperit noi talente şi au deprins diverse îndeletniciri - de a face metaniere şi cruciuliţe, de a vorbi liber în public, de a interpreta cântece, a prezenta diverse coregrafii şi de a ţinti cu arcul.

Fiecare zi s-a încheiat cu rostirea rugăciunii de seară, citirea unei pilde şi extragerea învăţăturilor desprinse din cele auzite şi din cele petrecute pe parcursul zilei.

În penultima zi de tabără, copiii s-au spovedit, pentru ca în ziua de 18 august să participe la Sfânta Liturghie şi să se împărtăşească cu Trupul şi Sângele Domnului.

Nu a lipsit nici tradiţionalul foc de tabără, moment la care au participat nu doar cei mici ci şi părinţii, bunicii şi mulţi dintre locuitorii oraşului Bereşti, fiind cu adevărat un moment de socializare şi de bucurie în aer liber între cei mari şi cei mici.

La final a fost vizionat filmul taberei, iar toţi participanţii au primit diplome şi daruri din partea organizatorilor.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook