Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În săptămâna 21 - 25 august s-a desfășurat în Parohia Vames, judeţul Galaţi, cea de-a III-a ediţie a Taberei de vară „Credință, Sport și Comuniune“.

În cadrul acestei tabere au fost susţinute activități culturale, religioase, tradiționale și sportive.

Programul a debutat cu o excursie gratuită, de doua zile, la Brasov, pentru cei 20 de copii ai grupului catehetic al Parohiei Vameş, care în decursul anului au participat la slujbele religioase și s-au implicat în activitățile desfășurate.

În cadrul acestei excursii au fost vizitate Mănăstirea Lepșa, Cascada Putnei, Castelul Bran şi Muzeul în aer liber - Dino Parc Râșnov. La întoarcere, copiii au avut surprinderea şi bucuria de a se întâlni cu ursul, în condiţii de siguranţă, în habitatul său natural.

În următoarele doua zile au fost desfășurate o serie de activități sportive, la care au  participat peste 150 de copii ai grupurilor catehetice din parohiile Pechea II, Slobozia Conachi, Tudor Vladimirescu, Nămoloasa și Umbrăreşti din judeţul Galaţi.

Activitățile au debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica parohială și rostirea de rugăciunilor pentru copii şi tineri.

În continuare, copiii s-au deplasat pe terenul de sport din comuna Piscu, unde s-au desfășurat probele sportive propriu zise. În prima zi au fost probele pe echipe: fotbalul și jocurile cu ștafete, iar a doua zi, probele individuale: atletism și șah.

Încurajați de colegii lor și îndrumați de un profesor de sport, copiii tuturor parohiilor participante au obținut rezultate deosebite. Pe toată durata celor doua zile de competiție, participanţii au primit apă, gustări calde și gogoși, pregătite de vrednicele credincioase şi tinerii din grupul catehetic.

La final, toți copiii au primit diplome de participare, iar cei mai buni au fost recompensați cu frumoase trofee.

În ultima zi a taberei a fost desfășurată o activitate tradițională în care bunicuţele din sat au arătat copiilor cum se numesc componentele unui război de țesut și cum se montează și se asamblează acesta.

Activitatea face parte dintr-un proiect mai vechi al Parohiei Vameş prin care se încearcă reînvierea ţesutului la război și învăţarea acestei îndeletniciri de către tinerele generaţii.

La sfârşitul activităţilor, copiii au servit masa cu bucate tradiţionale româneşti, pregătită tot de ei, însă sub îndrumarea celor în vârstă şi cu experienţă.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Dumitru Petrea

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook