Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 15 decembrie 2011, a avut loc la Mănăstirea Tudor Vladimirescu Sinaxa conducerilor mănăstirilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos sub protia ÎPS Părinte Casian, cu participarea stareților, starețelor, duhovnicilor, ieromonahilor și personalului administrativ din cele 10 obști monahale.

Sinaxa monahală a început, după cum se cuvinea, prin săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica mănăstirii de către ierarhul Dunării de Jos, răspunsurile la strană fiind date de corul Mănăstirii Vladimirești.

În predica Sa Înaltpreasfințitul a punctat importanța unei astfel de întâliniri care arată că monahii sunt toți frați ai lui Hristos, deși trăiesc în locuri separate, în mănăstiri mai apropiate sau mai îndepărtate, trăind în condiții mai bune sau mai dificile.

A urmat apoi o slujbă de pomenire pentru părintele protosinghel Artemie, fost duhovnic al mănăstirii. Au mai fost pomeniți deasemenea toti monahii si monahiile din mănăstirile eparhiei trecuți la Domnul.

A urmat întâlnirea propriu-zisă în sala stăreției din cadrul mănăstirii unde s-au dezbătut probleme administrative și duhovnicești legate de viața din mănăstire. S-a discutat despre pravila de rugăciunea în viața fiecărui monah și despre curentul tot mai puternic al secularizării care pătrunde uneori și în mănăstiri.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook