Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 23 decembrie 2011, în Galați a fost sfințită și dată spre slujire o nouă biserică, din lemn, construită în stil maramureșean. Locașul cu hramurile "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfinții 40 de Mucenici" a fost binecuvântat cu aghiazmă de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a săvârșit slujba împreună cu părintele protopop de Galați, Pr. Eugen Ionel Buruiană, cu părintele paroh Costel Dumbravă și cu alți preoți din municipiu.

Biserica a fost ridicată, fiind destinată noii parohii din cartierul Țiglina, de membrii Asociației Foștilor Deținuți Politici.

La final ierarhul Dunării de Jos a făcut o slujbă de pomenire a deținuților întemnițați pe motive politice și trecuți la Domnul.

Începând de astăzi părintele paroh va putea săvârși Sfânta Liturghie și celelalte sfinte taine și ierurgii pentru credincioșii acestei noi parohii. Construcția bisericii a început în 2008 și s-a finalizat în acest an. Acest sfânt locaș se află amplasat pe strada Doctor Răutu, din spatele Școlii nr.10 din Galați.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook