Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după-amiaza zilei de 5 decembrie, cadrele care desfăşoară activitatea şi îndeosebi persoanele private de libertate aflate temporar în custodia Penitenciarului din Brăila au avut bucuria de a cinsti sfintele moaşte Sfântului Ierarh Nicolae, Ocrotitorul spiritual al oraşului Brăila și ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.

După oficierea slujbei Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae, săvârşită de către un sobor de preoţi în mijlocul celor aflaţi temporar în detenţie, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, a adresat un cuvânt părintesc de învăţătură în care a subliniat necesitatea ajutorului dat de Dumnezeu prin rugăciunile Sfântului Ierarh Nicolae, pentru depăşirea perioadei dificile în care se află aceştia.

„Nu putem sta indiferenţi şi încercăm să vă ajutăm atât cât putem. Vă rugăm să credeţi că este posibilă ieşirea din penitenciar, în așa fel încât atunci când ieşiţi de aici, să le spuneţi tuturor semenilor dumneavoastră ce important este în viaţă să evite intrarea într-un penitenciar”, a mai adăugat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul manifestării, deţinuţilor le-au fost oferite iconiţe, precum şi ultimul număr din periodicul eparhial „Călăuza ortodoxă“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook