Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ şi parohia „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Galaţi, au derulat o acţiune social-filantropică îndreptată către copiii săraci şi familiile nevoiaşe din satele Titcov, Agaua şi Frecăţei din Insula Mare a Brăilei, judeţul Brăila.

În acest context, la seminarul teologic gălăţean şi la parohia „Sf. Trei Ierarhi“ din municipiu, în perioada 1-25 decembrie 2014, a fost realizată o campanie de colectare de cadouri prin intermediul campaniei „SHOE BOX“ şi al proiectului „Donează cu bunătate o jucărie, o hăinuţă sau o carte“. Au fost colectate rechizite, cărţi, articole de îmbrăcăminte, jucării şi obiecte de igienă personală.

Acestea au fost sortate, etichetate şi ambalate în funcţie de vârstă şi gen, după care au fost trimise la parohia Titcov.

În data de 19 decembrie a.c., o delegaţie din care au făcut parte reprezentanţi ai celor două instituţii implicate în proiect, s-a deplasat la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“ din parohia Titcov, localitate izolată din Insula Mare a Brăilei, accesul către aceasta, în condiţii meteorologice nefavorabile fiind posibil doar pe Dunăre.

Aici, un număr de 125 de copii de vârste diferite şi 35 de credincioşi din Titcov, Agaua şi Frecăţei au participat la Sfânta Liturghie, cei mai mulţi copii împărtăşindu-se cu Sfintele Taine.

Un grup de tineri studenţi seminarişti au interpretat câteva colinde tradiţionale, după care copiii l-au întâmpinat pe Moş Crăciun. Program cultural-artistic pregătit de copii, a fost urmat de momentul mult aşteptat de oferire a cadourilor de către Moş Crăciun.

La final, a fost vizitat  Muzeul pentru păstrarea şi conservarea tradiţiilor pescăreşti din localitate.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul programelor eparhiale misionare, educaţionale şi sociale de întâmpinare a Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului, în baza parteneriatului dintre parohii – de ajutorare a parohiilor sărace şi de conlucrare între Biserică şi Şcoală prin programe extracurriculare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook