Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Manifestările pastoral-misionare, culturale şi social filantropice prilejuite de sărbătorile oraşului Brăila au culminat astăzi cu prăznuirea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul duhovnicesc al municipiului.

Sub Pantocratorul bisericii cu hramul Sfântul Nicolae din oraş, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos şi a adunat în jurul Sfântului Potir un ales sobor de preoţi din administraţia eparhială şi din municipiu. Au participat oficialităţi locale şi judeţene, copii şi tineri dar şi foarte mulţi credincioşi.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de un grup de elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi.

La final, 14 tineri elevi din Brăila cu performanţe şcolare deosebite la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale pe diverse domenii de cercetare ştiinţifică, au primit din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos diploma „Vrednicia andreiană pentru tineri“, premii substanţiale în bani şi cărţi de zidire sufletească.

Toţi copiii prezenţi au primit în această zi daruri, parohia pregătind în acest scop peste 300 de pachete cu alimente, dulciuri şi alte daruri de suflet.

La final a fost săvârşită rugăciunea de mulţumire şi parastasul pentru ctitori şi pentru tinerii decedaţi în incendiul de la clubul Colectiv.

La ieşirea din biserică, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a binecuvântat darurile de hrană tradiţională pregătite pentru pelerini, împărţindu-le cu mâna sa.

Peste 15.000 de credincioşi au fost „călători pe cărările sfinţilor“ în cele trei zile de pelerinaj brăilean şi gălăţean deopotrivă, aceştia având posibilitatea ca, în evlavie, să se închine şi să sărute moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Nectarie Taumaturgul aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada din faţa bisericii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook