Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de prăznuire a Sf. Cuv. Patapie, credincioşii parohiei gălăţene care-l au ca ocrotitor,  alături de Sf. Trei Ierarhi şi Sf. Ierarh Luca s-au aflat în zi de aleasă sărbătoare.

Manifestările liturgice, misionare şi social–filantropice au debutat în ajun cu oficierea Vecerniei cu Litie şi au culminant în ziua hramului cu săvârşirea Sfintei Liturghii.

Pentru a spori evlavia credincioşilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos a binecuvântat aducerea spre venerare a raclei ce adăposteşte o parte din veșmântul (rasa) Sf. Cuv. Patapie care se află în patrimoniul sacru al Eparhiei Dunării de Jos.

La Sfânta Liturghie au participat numeroşi credincioşi din parohie, studenţi dar şi o parte a elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 28 aflată sub oblăduirea duhovnicească a Sf. Trei Ierarhi. Aceştia, la momentul chinonicului, au susținut un micro-concert de colinde.

În acelaşi timp s-a desfășurat festivitatea de premiere a 25 de elevi, câștigători ai concursului „Întrebările tinerilor şi răspunsurile Bisericii”, organizat de parohie în baza parteneriatului cu Şcoala Gimnaziala nr. 28.

Copiii au primit diploma „Tinereţe şi credinţă“, cărţi de zidire sufletească, fructe și dulciuri.

Totodată au fost premiaţi şi alţi copii şi tineri care au participat activ şi au obținut rezultate remarcabile  la concursul „Să cunoaştem viaţa şi faptele Sfântului Cuvios Patapie”, desfăşurat în cadrul serilor catehetice din Postul Naşterii Domnului.

În încheiere a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitori, dar și parastasul la 40 de zile pentru tinerii decedați în incendiul de la clubul Colectiv.

După slujbă, membrii Consiliului şi Comitetului parohial au vizitat un număr de 50 de familii cu posibilităţi financiare şi materiale reduse, oferindu-le masa de prânz, alte alimente neperisabile şi obiecte igienico-sanitare.

În anul 2012, în cadrul manifestărilor spirituale prilejuite de cinstirea Sfântului Apostol Andrei, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfinţitul Părinte Dionisie, Mitropolit de Corint, a adus în procesiune, la Galaţi, racla cu o părticică din moaştele Sf. Cuv. Patapie.

În acest context, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi ÎPS Dionisie de Corint au săvârşit slujba de resfinţire a bisericii „Sf. Trei Ierarhi” din Galaţi.

Cu acel prilej, locaşul de cult şi întreaga comunitate parohială au fost aşezate sub oblăduirea sprirituală a Sfântului Cuvios Patapie şi a Sfântului Ierarh Luca  din Crimeea.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook