Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Manifestările pastoral-misionare dedicate Sfântului Ierarh Nicolae au debutat în după-amiaza Duminicii a XXVII-a după Rusalii, prin procesiunea „Călători pe cărările sfinţilor“.

Începând cu ora 16.30, Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian însoțit de peste 100 de preoţi din Galaţi şi Brăila, de copii şi tineri ai şcolilor şi liceelor brăilene, majoritatea participanţi la proiectul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“, de numeroşi tineri, membri A.S.C.O.R. îmbrăcaţi în portul popular al zonei Dunării de Jos, precum şi de credincioşi de toate vârstele, purtând pe braţe raclele cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Apostol Andrei, au pornit în procesiune de la biserica „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil“, pe Calea Călăraşilor, până la biserica ce se află sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae.

Pe drum, alaiul de pelerini a fost întâmpinat de peste 100 de tineri sosiţi la Brăila din inima Maramureș, Bucovina, Oltenia şi alte zone ale ţării, pentru a participa şi ei la procesiune şi la debutul colindatului strămoșesc în zona Brăilei şi a Dunării de Jos.

La biserica ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae, Chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba Vecerniei şi a Litiei.

La sfârşitul slujbei, grupurile de colindători au interpetat colinde tradiţionale specifice zonelor din care fac parte, introducând credincioşii prezenţi în atmosfera caracteristică sărbătorilor Naşterii Domnului.

După momentul liturgic din biserică, odoarele sfinte au fost scoase spre închinare în baldachinul special amenajat pe esplanada bisericii, unde vor rămâne până la sfârşitul manifestărilor duhovniceşti prilejuite de cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae în municipiul Brăila.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook