Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La ziua de prăznuire a Sfintei Muceniţe Filofteia, biserica din municipiul Galaţi care o are ca ocrotitoare a îmbrăcat din nou haina de sărbătoare.

În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Biserica a fost şi de această dată arhiplină, majoritatea credincioşilor dorind să mulţumească Sfintei Filofteia pentru toate darurile revărsate asupra lor.

În cadrul slujbei, la momentele liturgice cuvenite, prin punerea mâinilor Chiriarului Dunării de Jos, teologul Cojocaru Costel a fost hirotonit întru diacon, iar diaconul Victor Patriche a primit harul preoţiei, pentru parohia Rogojeni din Protopopiatul Târgu Bujor, judeţul Galaţi.

La Sfânta Liturghie au participat 25 de copiii şi tinerii hipoacuzici de la Şcoala specială „P. P. Neveanu“ din Galaţi, care, la chinonic, într-un cadru special şi susţinuţi de cadrele didactice însoţitoare şi cântăreţii bisericeşti, au impresioant întreaga asistenţă printr-un concert de colinde executat în limbaj mimico-gestual.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri de Moş Nicolae şi iconiţe cu chipul Sfintei Muceniţe Filofteia.

La final, credincioşii prezenţi au fost invitaţi la tradiţionala agapă frăţească, parohia pregătindu-se în acest scop cu 600 de pachete cu hrană caldă.

Sărbătoarea de astăzi s-a încheiat în Catedrala Arhiepiscopală cu săvârşirea unei slujbe de pomenire de către Chiriarhul Dunării de Jos, pentru ctitorii acestui sfânt locaş şi pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României. La pomenire au fost prezenţi slujitori şi angajaţi ai Centrului Eparhial.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook