Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 28-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiul Galați, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

În timpul slujbei, teologul Daniel Tănase a fost hirotonit întru diacon pe seama Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mulți dintre copiii prezenți la slujbă împreună cu părinții lor și numeroși credincioși au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică în care este prezentată Pilda celor poftiţi la cină, unde ni se arată în chip tainic cum Dumnezeu cheamă pe toţi oamenii la mântuire.

„Chemarea din Evanghelia de astăzi pentru a participa la cină este și chemarea fiecăruia dintre noi pentru a-L întâmpina pe Hristos, căci pericopa evanghelică de astăzi este o pregătire pentru marea sărbătoare ce urmează“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop Casian a anunțat programul pastoral-misionar ce se va desfășura în Eparhia Dunării de Jos în săptămâna dinaintea marelui Praznic al Nașterii Domnului, binecuvântându-i și îndemnându-i pe toți credincioșii să primească cu bucurie și cu dragoste în inimile și în casele lor darul mare al Nașterii Mântuitorului Hristos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook