Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 25 decembrie, când întreaga Biserică Ortodoxă cinsteşte luminosul praznic al Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi din municipiu, care au avut prilejul de a mulţumi lui Dumnezeu pentru darurile duhovniceşti de care s-au învrednicit în acest an şi de a asculta cuvântul de învăţătură, rostit de către chiriarhul Dunării de Jos, în care a subliniat tainica şi sfânta întrupare a dumnezeiescului Prunc din cetatea Betleemului, evidențiind frumusețea și bucuria aduse în fiecare an de acest prealuminat și dumnezeiesc praznic al mântuirii întregii lumi.

„Astăzi, în Betleemul Iudeii, Cel ce este în Ceruri împreună cu Tatăl se întrupează de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria ca să fie împreună cu noi oamenii. Astăzi, Cel nevăzut ia chip de om pentru ca omul să-L vadă pe Dumnezeu în trup. Astăzi, noi am văzut Slava Lui, «Slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr».

Astăzi, Nașterea lui Hristos ne este tuturor de folos dacă înțelegem Evanghelie de astăzi de la Sfântul Matei, în care ni se arată neputința stăpânirii vremelnice de a concepe existența unei stăpâniri veșnice, dătătoare de viață și superioară celei din această lume“, a spus ierarhul.

La momentul cuvenit, mulți dintre tinerii și credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie arhierească au fost împărtășiți cu Sfintele Taine și au primit daruri.

La chinonic, corul catedralei a interpretat colinde tradiționale românești și alte cântări corale specifice acestui praznic împărătesc, transmițând prin cântec și armonie vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.
La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la slujbă în această zi de mare sărbătoare și de bucurie pentru creștinătate și le-a oferit iconițe-calendar.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook