Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Manifestările pastoral-misionare dedicate Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorului spiritual al municipiului Brăila, au continuat, miercuri, 4 decembrie 2019, prin procesiunea „Călători pe cărările sfinţilor“.

Începând cu ora 16.30, chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian împreună cu 100 de preoţi din Galaţi şi Brăila, cu copii şi tineri de la şcolile şi liceele brăilene, cu numeroşi tineri îmbrăcaţi în portul popular al zonei Dunării de Jos, precum şi cu credincioşi de toate vârstele, purtând pe braţe raclele cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Nectarie din Eghina, au pornit în procesiune de la biserica „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil“, pe Calea Călăraşilor, până la biserica ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae.

Odoarele sfinte au fost așezate spre închinare în baldachinul special amenajat pe esplanada acestei biserici, unde vor rămâne până la sfârşitul manifestărilor duhovniceşti prilejuite de cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae în municipiul Brăila.

În continuare, în biserica „Sfântul Nicolae“, chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia, la finalul căreia a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre viaţa Sfântului Ierarh Nicolae, evidenţiind totodată rolul important pe care sfinţii îl au în viaţa credincioşilor.

Părintele Arhiepiscop a spus a mai precizat că renunțarea la răutăți și săvârșirea faptelor bune ne face ucenici și apropiați ai Sfântului Nicolae, iar tristețea copiilor trebuie îndepărtată prin bunătatea adulților.

„Și în al doilea oraș important al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, duhul sărbătorii se resimte de câteva zile prin mai multe manifestări culturale, sociale și educaționale, între acestea evidențiindu-se cele de apropiere față de frații noștri aflați în detenție, odinioară vizitați personal de Sfântul Ierarh Nicolae, care astăzi ne-a îndemnat pe noi slujitorii, atât pe cei din Galați, cât și pe cei din Brăila, să urmăm și la Brăila, pe cărările sfinților, împreună cu copii, cu tinerii și cu mulțimea credincioșilor, în amurgul serii, luminile speranței din credință. 

Cu toți ne-am rugat Sfântului Nicoale să ne ajute să reușim să preluăm de la el măcar o singură virtute și anume bunătatea, pentru a fi mai disponibili și mai apropiați unii față de alții, mai ales în suferințe și în încercări“, a spus ierarhul.

După momentul liturgic din biserică, rând pe rând până târziu în noapte, foarte mulţi credincioşi s-au închinat și au sărutat cu evlavie sfintele moaște.

Credincioşii se pot închina sfintelor moaşte la biserica „Sf. Nicolae“ din municipiul Brăila, până în data de 6 decembrie 2019, când, după Sfânta Liturghie arhierească sfintele moaşte se vor întoarce la Galaţi.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook