Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în zilele de sărbătoare ale Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al muncipiului Brăila, şi în preajma sărbătorii Sfintei Filofteia, parohia brăileană ocrotită de această sfântă muceniţă a desfăşurat astăzi, 4 decembrie 2023, o acţiune filantropică pentru persoanele vârstnice şi familiile nevoiaşe din parohie.

Prin implicare preoţilor şi a voluntarilor, Parohia „Sfânta Filofteia“ din municipiul Brăila desfăşoară constant astfel de activităţi de întrajutorare îndreptate către semenii nevoiaşi, prin Aşezământul social existent în cadrul parohiei, unde 30 de copii împreună cu părinţii lor primesc masă caldă zilnic, dar şi servicii medicale prin intermediul unui cabinet de medicină dentară, consiliere psihologică și educație prin programul de tip „after school“.

Pe lângă aceşti beneficiari care provin din familii nevoiaşe, parohia mai sprijină bilunar cu diferite ajutoare şi tineri orfani şi persoane vârstnice aflate în evidenţele parohiale.  

Activităţile sunt susţinute îndeosebi din fondurile parohiei, precum şi din donaţiile credincioşilor.

Fapta cea bună a continuat şi astăzi, când cinci familii de vârsnici au primit din partea parohiei lemne pentru iarnă şi alimente necesare pentru masa de sfintele sărbători.

De asemenea, cinci familii nevoiaşe cu copii au primit lenjerii pentru paturi, pături, pilote, alimente şi alte daruri.

După ce au pregătit produsele, preoţii din cadrul parohiei s-au deplasat la casele beneficiarilor pentru a le oferi ajutoarele achiziţionate special şi a-i bucura cu câte un colind oferit de copiii de la programul parohial de tip „after school“.

Ajutoarele din partea acestei parohiei au fost primite cu mare bucurie şi constituie un real folos pentru semenii noştii aflaţi în dificultate.

De precizat este şi faptul că, săptămâna trecută, Parohia „Sf. Filofteia“ a împărțit copiilor de la Şcoala „Radu Tudoran“ şi de la Grădinița nr. 37 din Brăila dulciuri, fructe, legume şi câte o sacoşă cu alimente neperisabile.

Tot săptămâna trecută, preoţii şi voluntarii parohiali i-au vizitat pe bătrânii internaţi la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Pantelimon“ din Brăila şi pe cei aflaţi în îngrijire în cadrul Căminul de Bătrâni din localitatea Baldovineşti, oferindu-le alimente neperisabile, legume, fructe, pilote, lenjerii pentru paturi, perne, pături, ciorapi şi un cărucior pentru persoanele cu handicap locomotor.

Valoarea darurilor oferite de parohia brăileană a fost de 16.000 lei.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook