Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 9 februarie a.c., Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a prezidat în sala „Episcop Chesarie Păunescu” din cadrul Centrului eparhial, întâlnirea premergătoare şedinţelor Consiliului şi Adunării eparhiale, ce vor avea loc la finalul acestei săptămâni.

La întâlnire au participat membrii Permanenţei Consiliului eparhial, consilierii eparhiali, precum şi pc. pr. protopopi, din cele opt protoierii ale Arhiepiscopiei.
Întâlnirea a constat în analizarea retrospectivei pe anul 2010, dar şi de perspectivă, a activităţilor bisericeşti de la Dunărea de Jos, pentru anul 2011.

În deschiderea lucrărilor chiriarhul a vorbit despre importanţa învăţăturilor Sfintei Evanghelii şi a Sfinţilor Părinţi în formarea duhovnicească a credincioşilor, precum şi rolul rugăciunii personale în activitatea pastoral-misionară a slujitorilor atât de la parohii, cât şi a celor din Administraţia eparhială.

Părinţii protopopi au prezentat reperele slujirii bisericeşti din cele peste 400 de unităţi parohiale, ce au caracterizat anul 2010.

În partea a doua a şedinţei au fost analizate diferite aspecte de ordin liturgic, pastoral, misionar, educaţional şi filantropic, ce au caracterizat activitatea parohiilor şi mănăstirilor Arhiepiscopiei, pe întreaga perioadă a anului trecut. Totodată, au fost prezentate programele şi activităţile naţionale şi eparhiale ce se vor desfăşura în „Anul omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii”.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook