Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 10 februarie 2011, biserica „Sfântul Mucenic Haralambie” din municipiul Galaţi şi-a sărbătorit ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La eveniment au participat membrii Consiliului şi Comitetului parohial, precum şi numeroşi credincioşi din parohie şi din municipiu.

În cuvântul său de învăţătură chiriarhul Dunării de Jos a vorbit credincioşilor despre viaţa şi activitatea Sfântului Haralambie: „A fost episcop în Magnesiei (Asia Mica) în secolul al II-lea şi a răspândit cu multă râvnă credinţa în Mântuitorul Hristos, călăuzindu-i pe oameni pe calea mântuirii. Conducătorul cetăţii, Lucian şi comandantul de armată Luchie, auzind de activitatea sfântului în mijlocul unei lumi păgâne, l-au arestat şi l-au adus în faţa judecătorului, unde el şi-a mărturisit credinţa în Hristos, refuzând să se închine la idoli. În ciuda vârstei înaintate, de 113 ani, după nenumărate torturi şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu, la anul 202”.

De asemenea, chiriarhul locului a felicitat pe pc. pr. Gicu Pătraşcu, membrii Consiliului şi Comitetului parohial, pentru întreaga activitate desfăşurată, în special pentru implicarea şi dăruirea de care au dat dovadă, pentru renovarea bisericii. La finalul anului 2010 s-au încheiat lucrările de restaurare interioară şi exterioară a bisericii, iar de sărbătoarea hramului Sfântului Haralambie de anul acesta, biserica a fost binecuvântată şi stropită cu aghiasmă.

Tinerii şi copiii parohiei participă activ la viaţa Bisericii, împlicându-se în toate activităţile desfăşurate în cadrul programelor naţionale „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege şcoala!”. Pentru a mulţumi cum se cuvine sfântului ocrotitor, aceştia s-au spovedit, iar la Sfânta Liturghie din ziua hramului, s-au împăstăşit.

Pentru familiile şi persoanele care se confruntă cu probleme financiare şi materiale, parohia a pregătit peste 700 de pachete cu alimente.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook