Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea şi sprijinul Înalt­preasfinţitului Părinte Arhiepiscop dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin preoţii slujitori, precum şi prin bunii şi milostivii credincioşi, Biserica a  venit întotdeauna în sprijinul credincioşilor, prin programele liturgice, cultural-educatiţionale, social-filantropice şi pastoral-misionare.

Aceste activităţi se intensifică în special în acesta perioadă dificilă prin care trec credincioşii noştri, datorită crizei economice, în special prin ajutorarea vârstnicilor bolnavi sau cu pensii mici, a familiilor cu mulţi copii, precum şi a bolnavilor săraci. În acest context, parohia „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Brăila, pe lângă activităţile specifice, îngrijeşte de Grădiniţa parohială „Familia”, intreaga activitate desfăşurăndu-se în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi Primăria Brăila.

Grădiniţa „Familia” a luat fiinţă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este singura instituţie de gen din zonă care acceptă şi copii cu probleme speciale. Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea a fost ridicată de preotul Ştefan Copae de la parohia „Adormirea Maicii Domnului”, aceasta fiind destinată iniţial, pentru înfiinţarea unui azil de bătrâni. La propunerea chiriarhului Dunării de Jos, s-a constatat că este mai potrivit ca aici să se organizeze un spaţiu şi un cadru propice pentru educaţia în spirit creştin a micilor enoriaşi ai parohiei.

Dintre cei 48 de copiii înscrişi în acest an la această instituţie, cinci sunt cu deficienţe locomotorii, iar doi cu autism. Mulţi dintre ei provin din familii defavorizate şi dezorganizate sau au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, aflându-se în grija bunicilor sau a altor rude.

Copiii participă în fiecare vineri şi duminică la Sfânta Liturghie, precum şi la alte activităţi cultural-spirituale, organizate în special la praznicele Învierii şi Naşterii Domnului, la Ziua copilului (1 iunie), Ziua Mamei creştine (25 martie) şi Ziua Ffamiliei (15 mai) etc.

Coordonatorul acestor activităţi este în prezent pc. pr. paroh Cătălin Hurmuzachi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook