Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Programele filantropice de sprijinire a familiilor greu încercate de căderile masive de zăpadă din ultima perioadă, au continuat şi în această săptămână.

Continuând activităţile filantropice din 14 şi 16 februarie a.c., când mai multe transporturi de alimente au fost trimise către parohiile izolate din Protopopiatul Făurei, judeţul Brăila, în data de 22 februarie a fost organizată cea de a treia etapă din programul filantropic iniţiat de Centrul Eparhial pentru familiile sinistrate.

Prin implicarea efectivă a bunilor credincioşi de la Dunărea de Jos, Protoieriile Galaţi, Tecuci, Covurlui şi Nicoreşti au continuat colectele din bisericile parohiale şi în această săptămână. Aşa a fost posibilă organizarea a încă două transporturi cu 1.775 de pachete (peste 7,5 tone) cu alimente neperisabile şi obiecte igienico-sanitare de primă necesitate, pentru parohiile din protopopiatele Râmnicu-Sărat, judeţul Buzău, şi Focşani II, judeţul Vrancea, din cadrul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. Valoarea ajutoarelor acordate de către Arhiepiscopia Dunării de Jos  în cadrul acestei campanii de întrajutorare este de 28.000 lei.

Mijloacele de transport au fost asigurate de cele patru protoierii gălăţene, ppcc. protoierei aflându-se în fruntea voluntarilor care au efectuat deplasarea către parohiile Grebănu, Amara, Vâlcele, Dăscăleşti, Boldu (Protopopiatul Râmnicu-Sărat) şi Ciorăşti, Mihălceni, Codreşti şi Spătăreasa (Protopopiatul Focşani II).

Pachetele cu alimente au fost distribuite protoiereilor din cele două protopopiate ale Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei sau au fost preluate de preoţii parohi şi organismele parohiale din localităţile vizitate.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook