Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 24 februarie a.c., în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a treia“ de la parohia „Pogorârea Duhului Sfânt“, a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, o activitate cu caracter cultural-artistic şi social-filantropic, care vine în sprijinul persoanelor vârstnice.

Elevii ciclului primar din cadrul Şcolilor Gimnaziale nr. 5 „Cuza Vodă” şi nr. 43 „Dan Barbilian“  din Galaţi, coordonaţi de profesorii de religie din cele două şcoli, au prezentat în faţa celor peste 30 de bătrâni aflaţi în risc de marginalizare socială,  un program artistic intitulat „Omagiu femeii creştine în prag de primăvară“.

În cadrul acestuia au fost recitate poezii închinate mamei, au fost interpretate cântece specifice vârstei lor şi a fost prezentată o scenetă despre rolul esenţial pe care bătrânii trebuie să-l aibă în viaţa şi educaţia copiilor.

La final, copii au împărţit celor prezenţi flori, daruri şi felicitări confecţionate cu mâinile lor.

În încheiere s-a mulţumit tuturor celor ce s-au implicat în sprijinirea şi organizarea acestor manifestări.

Celor 30 de bătrâni din cadrul acestui aşezământ li se asigură servicii medicale, masă zilnică, consiliere psihologică şi asistenţă religioasă, începând cu luna decembrie a anului 2008.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook