Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 34-a după Rusalii, a întoarcerii Fiului risipitor, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Apostol Andrei“ din municipiul Galați.

Din soborul slujitor au făcut parte preoții și diaconii Catedralei Arhiepiscopale. 

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale, dirijat de prof. dr. Dan Drăgoi.

La momentul cuvenit, mulţi copii prezenţi la slujbă fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, Părintele Arhiepiscop a tâlcuit pericopa evanghelică din această duminică, în care se relatează despre întoarcerea Fiului risipitor şi bucuria cu care acesta a fost primit de Părintele său.

„Viaţa plină de dezmierdări şi de desfrâu pe care a ales-o fiul risipitor se soldează cu îndepărtarea de tatăl său şi prin aceasta de viaţa cea cumpătată, iar bunurile materiale devin pentru el degradare spirituală. El uită că mai are suflet, că mai are tată şi frate şi nu-şi dă seama că această viaţă aşa cum o percepe el durează doar atât cât are bogăţie materială, de aceea trebui să înţelegem că bucuriile care vin din lucrurile materiale ţin doar atât cât ţin bunurile materiale.

Libertatea şi iubirea sunt daruri pe care trebuie să le primim pentru a le folosi înţelept şi în legătură cu Cel ce ni le dă. Libertatea în Dumnezeu se păstrează şi se manifestă pozitiv atunci când eşti aproape de Dumnezeu. Ca să poţi folosi iubirea pe care ţi-a dat-o Dumnezeu, trebuie să stai aproape de Dumnezeu, căci iubirea trebuie mereu înnoită prin comunicare cu El“, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Îndemul de astăzi al Chiriarhului Dunării de Jos a fost „să venim să cunoaştem puterea Tainei Spovedaniei, care ne ajută să ne întoarcem de la starea de păcat la starea de curăţie, la casa părintească, unde Preabunul Părinte ne îmbrăţişează şi ne dăruieşte semnele Măririi Sale.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe cei prezenți și le-a dăruit iconiţe.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook