Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 17 februarie 2018, a avut loc la Galați, prima ediție a Concertului caritabil „Frânturi de zâmbete“.

Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în sala „Aula Magna“ a Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați.

Întregul proiect a fost inițiat și organizat de Centrul de tineret „Vox Juventi“ al parohiei „Sfinții Trei Ierarhi“ din Galați și s-a desfășurat în cadrul Concursului Național Cultural-Artistic „Unirea – Libertate și unitate“ al Patriarhiei Române.

Concertul a promovat elevi talentați cu preocupări artistice din instituțiile de învățământ ale Eparhiei Dunării de Jos, dar a avut şi un scop caritativ - de susținere sufletească și materială a familiei Hârțanu, formată din 12 copii și o mamă eroină ce trăiesc într-o casă cu doar 2 camere, în satul Cruceanu, comuna Rădești, din nordul județului Galaţi.

Elevii talentați au prezentat un program cultural-artistic ce a constat în interpretarea de melodii din repertoriul muzicii populare şi uşoare, dansuri tradiționale românești și grecești, precum și câteva scenete, aducând publicului participant prin acestea și prin entuziasmul și dăruirea cu care le-au interpretat, bucuria de a fi împreună și de a putea ajuta semeni de-ai noștri aflați în dificutate.

La plecare, în cadrul unor standuri hand-made, participanții au avut ocazia de a face o faptă bună și de a achiziţiona mărțișoare, felicitări, tablouri pictate de Mihaela Bîgu, elevă a Colegiului Național ,,Costache Negri“ din Galați, precum și alte obiecte confecționate de copii din hârtie și din materiale textile, în tehnicile quilling și origami.

Fondurile adunate în urma acestui eveniment caritabil au fost dăruite familiei Hârțanu, pentru  cumpărarea de rechizite, haine și alimente atât de necesare celor 12 copii.

La final, toți voluntarii împlicați în buna organizare a concertului au primit binemeritatele diplome.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook