Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 27 februarie 2018,  cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Aşezământul Sf. M. Mc. Pantelimon, Lacu Sărat s-a desfăşurat cursul de formare pentru lideri şi animatori de tineret.

Cursul de astăzi a reunit 25 de preoţi implicaţi în activităţi instructiv-educative cu tinerii, din cadrul protoieriilor Brăila, Făurei şi Însurăţei.

În săptămânile anterioare organizării acestor cursuri, inspectorul pentru cateheză parohială din cadrul Centrului eparhial a efectuate vizite misionare la mai multe parohii din cele opt protoierii ale Eparhiei Dunării de Jos, în vederea dinamizării activităţilor catehetice şi abordarea unor perspective actuale în lucrul cu tinerii.

Experienţa de până acum a dovedit că activităţi extraşcolare se pot oferi copiilor până la clasa a VIII-a, însă captarea atenţiei în rândurile liceenilor şi studenţilor se realizează foarte greu prin activităţi proprii vârstei lor. De aceea, pregătirea preoţilor ca formatori de lideri şi animatori de grup constituie o necesitate şi o oportunitate pentru preoţii participanţi la aceste cursuri, în vederea identificării mijloacelor prin care aceste categorii de tineri pot fi implicate în realizarea şi gestionarea unor programe şi proiecte parohiale ca lideri şi animatori de tineret.

Cursurile sunt organizate sub forma unor ateliere de formare grupate în şase module care urmăresc dezvoltarea personală prin: autocunoaştere, comunicare, gestionarea situaţiilor conflictuale, comportament, formare de lideri şi crearea echipei de lucru.

Preotul formator este certificat de Autoritatea Naţională de Calificare, având o experienţă de peste 22 de ani în activităţi cu tinerii.

Prin aceste acţiuni se urmăreşte şi dezvoltarea abilităţilor de voluntariat ale tinerilor.

Manifestări similare s-au desfăşurat săptămâna trecută la Tecuci, pentru preoţii din protoieriile Tecuci şi Nicoreşti, iar săptămâna viitoare sunt programaţi la Galaţi, preoţii din protoieriile Galaţi, Covurlui şi Tg. Bujor.  

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook