Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit în vizită de prezentare la Reşedinţa patriarhală, marţi 27 februarie 2018, pe Excelenţa Sa Sergey Minasyan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în România, care a fost însoțit de Preasfințitul Părinte Episcop Datev Hagopian al Bisericii Armene din România.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe noul ambasador al Republicii Armenia la București și i-a dorit succes în desfășurarea misiunii diplomatice în România.

Domnul ambasador a mulțumit pentru onoarea de a fi primit și a transmis salutările Preafericitului Părinte Karekin II, Patriarh Catolicos Suprem al tuturor armenilor. De asemenea, domnia sa și-a exprimat aprecierea pentru bunele relații pe care le au cele două țări, dorind intensificarea acestora, îndeosebi a legăturilor spirituale şi culturale. Comunitatea armeană din România este o minoritate etnică și religioasă care, începând din secolul al XV-lea, se bucură de sprijin și de un context favorabil păstrării identității ei, a apreciat Excelența Sa.

Domnul ambasador Sergey Minasyan a dorit să mulțumească poporului român și Bisericii Ortodoxe Române pentru prietenia arătată faţă de comunitatea armeană din România și a subliniat rolul important și echilibrat al Bisericii Ortodoxe în societatea românească.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidenţiat importanța dezvoltării unor proiecte comune privind activităţile tineretului, accentuând că tinerii nu sunt doar viitorul  Bisericii, ci și prezentul acesteia.

La final, a fost exprimată speranța comună a înființării unei viitoare curse aeriene directe București-Erevan care va putea facilita organizarea de pelerinaje la lăcașuri de cult din Armenia și din România.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

 

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook