Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua marelui Praznic al Întâmpinării Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, împreună cu încă patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române și cu un mare sobor de ieromonahi, preoți și diaconi.

La praznicul împărătesc de astăzi s-au împlinit 25 de ani de când Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu a fost consacrat ca arhiereu.

La eveniment au fost prezenți oficialități centrale, județene și locale, oameni de cultură, copii îmbrăcați în portul tradițional românesc, precum și numeroși credincioși din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Înaltpreasfințitul Părinte Casian a rostit cuvântul de învățătură despre semnificația praznicului de astăzi și a citit mesajul de felicitare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, transmis cu prilejul aniversării celor 25 de ani de la hirotonit întru arhiereu a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a oferit Preasfințitului Vincențiu o Icoană cu chipul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, ca semn al comuniunii în aceasta zi de dublă sărbătoare.

Foto credit: Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook