Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 6 februarie 2019, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Domnul Manuel Larrotcha Parada, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Spaniei în România.

Domnul Ambasador a mulțumit pentru primire și a apreciat bunele relații ale celor două țări, subliniind contribuția comunității românești din Spania în plan social, economic și cultural.

În viziunea domniei sale, românii stabiliți în Spania au o bună reputație, consolidată prin seriozitatea în muncă și prin buna integrare, inclusiv lingvistică, fiind deja percepuți ca buni cetățeni și nu ca străini.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat bucuria legată de buna reprezentare a României și a Bisericii Ortodoxe Române în Spania, accentuând necesitatea continuării demersurilor de integrare deplină a Episcopiei Ortodoxe Române între cultele recunoscute oficial de către statul spaniol.

A fost discutată și problema copiilor români aflați în centrele regionale de plasament din Spania, care nu au documente de identitate și, din acest motiv, nu pot beneficia de toate facilitățile pe care le oferă apartenența la statul spaniol şi la Uniunea Europeană în mod firesc.

În încheiere, Preafericitul Părinte Patriarh i-a dorit succes Domnului Ambasador în misiunea sa diplomatică la București.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook