Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a XXXIII-a dupa Rusalii, numită și Duminica Vameșului și a Fariseului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit slujba Sfintei Liturghii sub Pantocratorul Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi.

În această zi, de început a perioadei Triodului, numeroşi credincioşi din municipiu, între care și familii tinere cu copii, s-au rugat împreună cu ierarhul Dunării de Jos și cu soborul slujitor al Catedralei pentru mai binele tuturor și pentru binecuvântarea și ajutorul lui Dumnezeu în perioadapregătitoare pentru Postul Sfintelor Paști.

Ca de fiecare dată, răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

După momentul intonării Axionului, teologul Marian Docan a fost hirotonit întru diacon.

Mulți dintre cei prezenți la slujbă, la momentul cuvenit, au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.

În omilia rostită astăzi, Părintele Arhiepiscop Casian a vorbit despre perioada mai intensă de rugăciune și de pocăință care începe cu această Duminică și a tâlcuit înțelesurile duhovnicești ce se desprind din Evanghelia acestei zile de la Sfântul Luca.

„Modelul modelelor noastre este Domnul și Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, care, începând de astăzi, atât prin conținutul Evangheliei pe care ne-o oferă Sfânta Biserică în această Duminică, cât și prin încărcătura sufletească în interiorul slujirii Bisericii noastre, ne oferă posibilitatea de a primi un înțeles mai adânc și mai duhovnicesc asupra sensului vieții noastre. Mântuitorul Hristos ne arată că sensul vieții noastre trebui să fie unul al Învierii și nu unul al morții.

Există o perioadă în crugul timpului de terapie intensivă spirituală, de curățire și de purificare lăuntrică, care, în Biserica noastră, cuprinde sfinte slujbe, rugăciuni, cântări și lecturi în care găsim învățături și identificăm modele ale celor ce în lupta cu păcatul au reușit să-l biruiască.Această perioadă este un timp în care conștientizăm că singuri nu ne putem vindeca de rănile păcatelor și în care simțim mai profund presiunea pe care o exercitată în noi râul și păcatul“, a spus chiriarhul Dunării de Jos.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat și le-a oferit iconițe celor prezenți la slujbă.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook