Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 26 februarie 2024, a avut loc la Galaţi întrunirea profesorilor care doresc să predea disciplina religie în instituţiile de învăţământ din Arhiepiscopia Dunării de Jos pentru acordarea arhiereştii binecuvântări.

Întrunirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian şi s-a desfăşurat în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

La eveniment au participat inspectorii şcolari de Religie din judeţele Galaţi şi Brăila, inspectorul eparhial pentru învăţământ şi activităţi cu tineretul, profesorii care au solicitat şi au depus actele necesare pentru predarea orei de religie, precum şi preoţii duhovnici ai profesorilor.

Chiriarhul Dunării de Jos a rostit rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile arătate de Dumnezeu asupra cadrelor didactice şi a elevilor din Eparhia Dunării de Jos şi a susţinut o reflecţie teologică despre importanţa rugăciunii în viaţa creştinului şi împlinirea poruncii iubirii faţă de Dumnezeu şi de semeni.

Ierarhul locului a vorbit celor prezenţi şi despre activitatea social-filantropică şi cultural-educativă desfăşurată în Eparhia Dunării de Jos anul trecut, evidenţiind totodată necesitatea implicării active şi atente a profesoriulor de religie şi a voluntarilor, mai ales în această perioadă de urcuş duhovnicesc, în sprijinirea persoanelor bolnave şi a celor ce sunt în suferinţă.

De asemenea, au fost făcute propuneri pentru o mai bună colaborare între preotul de parohie şi profesorul de religie în activităţile extraşcolare şi programele Bisericii.

La finalul întrunirii duhovniceşti, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi le-a oferit revista eparhială „Călăuză ortodoxă“ şi volumul 24 al seriei ”Biserică. Misiune. Slujire”, apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook