Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Atelierul eparhial de lumânări „Sf. Mc. Fotini“ din cadrul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi-a sărbătorit în aceste zile ocrotitoarea spirituală.

În acest context, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a aflat astăzi, 27 februarie, în mijlocul angajaţilor atelierului pentru a binecuvânta lucrarea desfăşurată aici şi a se ruga pentru odihna celor trecuţi la cele veşnice, între cei pomeniţi astăzi fiind şi Arhiepiscopul Antim Nica, în timpul căruia s-a înființat acest atelier.

La slujbă au participat slujitori din administraţia eparhială, stundenţi de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, precum şi personalul care lucrează în cadrul Atelierului de lumânări.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa le-a vorbit celor prezenţi despre darul luminos aşezat din dreapta credinţă în viaţa liturgică şi despre perpetuarea acestui dar în viaţa creştinilor.

De asemenea, ierarhul locului a apreciat priceperea personalului şi jertfelnicia lor pentru a întreţine lumina în sufletele lor şi a credincioşilor.

La final, chiriarhul i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi le-a oferit daruri ostenitorilor fabricii de lumânări.

⁕⁕⁕

Atelierul eparhial de lumânări a fost construit între anii 1975 - 1977, în timpul arhipăstoririi vrednicului de pomenire ierarh Antim Nica al Dunării de Jos.

Pe lângă spaţiul propriu-zis de lucru care cuprinde echipamentele de baza, tipurile de matriţe utilizate în activitatea de confecţionare a lumânărilor, atelierul dispune şi de alte magazii şi depozite de materie primă.

Lucrările de reamenajare a Atelierului, precum şi dotarea acestuia cu echipamente care să optimizeze procesul de producţie au fost realizate, cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Casian, în anul 2016.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook