Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 24 ianuarie 2010, cu ocazia aniversării Zilei Unirii Principatelor Române, Arhiepiscopia Dunării de Jos va desfăşura un program prin care toate parohiile eparhiei vor fi implicate în desfăşurarea de activităţi dedicate marelui eveniment, după cu urmează:

- în toate bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, la Sfânta Liturghie, se vor rosti ectenii de mulţumire pentru ajutorul lui Dumnezeu dăruit poporului român în făurirea Unirii;

- după Sfânta Liturghie, preoţii vor rosti un cuvânt de evocare a personalităţilor bisericeşti care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române şi se va săvârşi slujba de Te-Deum (de la Ziua Naţională).

De asemenea, în municipiul Galaţi, IPS Arhiepiscop Casian va fi prezent la orele 1200 la biserica Vovidenia unde se va săvârşi slujba de pomenire a făuritorilor Unirii Principatelor Române şi a Domnitorului Al. I. Cuza, urmând ca la orele 1230 ierarhul locului, autorităţile locale prezente, împreună cu preoţii şi credincioşii de la bisericile din zonă, să se îndrepte către statuia Domnitorului Al. I. Cuza, unde va avea loc un moment dedicat evocării Unirii şi depunerii de coroane, urmat de manifestări artistice.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook