Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Biserica Ortodoxa sărbatorește astăzi, 7 ianuarie 2012, Soborul Sfântului Ioan Botezatorul, la numai o zi după ce Mântuitorul nostru Iisus Hristos a binevoit a se boteza în Iordan, chiar de aceasta, de Inaintemergatorul Domnului.

In Arhiepiscopia Dunării de Jos biserica cu hramul "Nasterea Sfântului Ioan Botezatorul" din cartierul Micro 21 al orașului Galati și-a sărbătorit ocrotitorul. La aceasta zi de bucurie pentru comunitatea respectivei biserici a participat și Inaltpreasfintitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a slujit Sfânta Liturghie înconjurat de preotii slujitori ai acestui sfânt locaș.

Biserica veche a fost arhiplină de credincioși, care au venit cu credință să-l cinsteasca pe Sfântul Ioan - îngerul în trup, așa cum îl numește Biserica.

La finalul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghiei chiriarhul locului a ținut un cuvânt de învățătură. Înaltpreasfinția Sa spunea: "Sfântul Ioan s-a invrednicit la 30 de ani si 6 luni sa fie la Iordan unde Iisus Hristos urma sa se arate lumii. In sărbătoarea de astăzi aflam ca Ioan este cel care l-a văzut pe Duhul Sfânt pogorand peste Hristos si L-a auzit pe Tatal Cel din ceruri marturisind pe Fiul. Ioan este de 2000 de ani cel mai cinstit dintre sfinti. Foarte mulți romani, barbati si femei, poarte numele lui Ioan Botezatorul, pentru ca este împreuna cu Maica Domnului, rugător și apropiat al lui Dumnezeu."

Inaltpreasfintia Sa a binecuvantat apoi cu aghiazma mare pe toți cei prezenți.

In aceasta parohie veche de 21 de ani este in acest moment in construcție o biserica noua. mult mai incapatoare, care poate sluji mai bine nevoilor pastorale ale acestei comunitati. Biserica, demna prin dimensiuni de o catedrala, este ridicată pana la nivelul acoperisului, urmând sa se aseze bolta si turlele.

La demisol este finalizat deja Paraclisul "Sfântul Ierarh Nectarie si Sfântul Ierarh Dosoftei" unde se poate sluji Sfânta Liturghie, precum si celelalte taine si ierurgii ale randuielii bisericesti. In acest paraclis, astăzi ierarhul Dunarii de Jos a săvârșit o slujba de pomenire a ctitorilor și binefacatorilor acestei parohii si deasemenea si a tuturor celor care poarta numele Sfântului Ioan, trecuți la Domnul.

Parohia a finalizat si construcția unei cantine sociale care va oferi o masa calda persoanelor necajite si defavorizate ale comunității. Inaltpreasfintitul Părinte Casian a binecuvantat astăzi cu aghiazma mare acesta cantina.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook